Beleef Zweden de rust en de ruimte.

Aankomend in Zuid Zweden merkt u al snel dat het verkeer heerlijk rustig is. Tot aan de hoogte van de lijn Göteborg Jönköping stockholm is er nog verkeer aanwezig. Wat hoger in Zweden wordt het rustiger en heeft u alle tijd om van de omgeving te genieten. De vele meren en bosgebieden houden niet op. Ieder dorpje in Zweden heeft zijn eigen charmante uitstraling. Beleef Zweden en kom tot rust.

De ontelbare meren van Zweden.

Een aantal meren hebben een grote oppervlakte zoals het Vättern meer dat begint bij Jönköping. Aan het meer liggen een aantal leuke stadjes.Het kleine dorpje Habo is leuk om even wat boodschappen te doen bij de supermarkt. Verder is het bosgebied bij de camping Habo erg leuk om een wandelingetje te maken naar het schattige haventje aan het meer. Meer plaatsen die leuk zijn om te bezoeken zijn Karlsborg Motala of het eilandje visingso midden in het meer.

Nog een meer in Midden zweden maar dan de grootste het Vänermeer met een oppervlakte van circa 5500 km². En de stad Karlstad bevind zich statig aan de bovenkant van het meer. De natuur om het meer is zeer mooi met veel nationale parken die u kunt bezoeken. De afstanden zijn enorm en de rust en ruimte optimaal. Pas op met een wandeling zorg dat u navigatie bij u heeft of een mobiele telefoon.

Naar boven in Zweden.

Kiest u ervoor om verder Noord Zweden in te gaan dan komt u nu in het ruige ongerepte natuur gebied. De doorgaande wegen zijn zeker goed te rijden soms denkt u dat u totaal alleen bent. Enige voorbereiding is dan natuurlijk zeker noodzakelijk. Eten en drinken moet u bij u hebben. Want als u pech heeft in Zweden kan het wel eens lang gaan duren voor u hulp krijgt. Vanaf Karlstad naar boven nemen de verschillende hoogtes ook toe.